Ara

Okulumuz Hayvanları Sevme ve Doğayı Koruma Kulübü tarafından sokak hayvanlarına yiyecek dağıtıldı. Kulüp Rehber Öğretmenimiz Hikmet ILDIZ ve Öğrencilerimiz tarafından Kedi Ve Köpek Mamaları temin edildikten sonra öncelikle okulumuz çevresinden başlanarak Aziziye ve Yolaltı Mahallerin de yaşayan sokak hayvanlarına yiyecek dağıtımı yapıldı.

Ara

Kulüp Rehber Öğretmenimiz Fatma Erdoğan Uysal ve Öğrencilerimiz Trafından kulüp çalışmaları kapsamında Ziya Gökalp Müzesi Ziyaret Edildi. öğrencilerimize kulüp rehber öğretmenimiz tarafından Ziya Gökalpın hayatı ve eserleri hakkında bilgi verildikten sonra öğrencilerimize müze içerisinde Şairimizden kalan hatıra eşya ve vesikalar yerinden tanıtıldı. Kulüp öğrencilerimize  kendisinin de bir Tarih Öğretmeni olarak Diyarbakırıın tarihinde birçok şair, yazar ve düşünce insanının yetiştirildiği bir şehir olduğunu vurgulayan Okul Müdürümüz sayın Mehmet Şükrü ARSLAN; bu vesile ile öğrencilerimizin mümkün olduğunca bu değerlerimizi ve yaşadıkları mekanları yerinden öğrenerek sahip olduğumuz bu zengin birikimlerin farkındalığının artırılmasının amaçlandığını belirtti Okul Müdürümüz Öğrencilerimize Müze ziyareti esnasında her türlü kolaylığı sağlayan Müze Müdürlüğü ve çalışanlarına şükranlarını iletti.

Ock

Okulumuz Spor kulübü rehber öğretmeni Yılmaz GÜNEŞ ve öğrencilerimiz okullar arası futbol turnuvasında bu hafta karşılaştıkları Ergani Fen Lisesi okul futbol Takımını 5-1 yenerek galibiyetlerine bir yenisini daha eklediler. öğrencilerimizi sene başından bu yana düzenli antrenman ve çalışma disiplini içerisine sevk edip çalıştıran okulumuz Beden Eğitimi Öğretmeni Yılmaz GÜNEŞ; Bu süreçte yaptığımız iki hazırlık maçında da öğrencilerimizin oldukça iyi performans sergilediğini gördük.Hedefimiz önümüzdeki maçlarıda alarak il bazında şampiyon olmak diye belirtikten sonra bu süreçte öğrencilerimizin çalışmalara katılımlarında katkı sunan değerli öğretmen arkadaşlarımıza ve okul idaremize teşekkürlerini iletti. Okul Müdürümüz Mehmet Şükrü ARSLAN: Okulumuza getirdikleri bu başarıdan dolayı değerli öğrencilerimizi ve Yılmaz GÜNEŞ hocamızı tebrik etti. okul müdürümüz;Gençlerimizi sportif faaliyetlere yönlendirerek onların birçok alanda başarılara imza attıklarını gördüklerini, yeteneklerinin ortaya çıkarılmasında öncülük eden Kıymetli Beden Eğitimi Zümresi Öğretmenlerine ayrıca teşekkürlerini iletti.

Ock

Okulumuz Basketbol Takımı Diyarbakır geneli yapılan basketbol turnuvasında bu hafta karşılaştığı Özel Yedi İklim Fen Lisesini 47-26 yenerek Çeyrek finale yükseldi. Beden Eğitimi Öğretmenimiz Nurdan KARABULUT; bundan önceki hazırlık maçlarını başarı ile tamamladıklarını hedeflerinin Basketbolda Diyarbakır genelinde birincilik olduğunu belirti. Takım öğrencilerimiz ve öğretmenimiz bu süreçte maçlara gidip gelmede kendilerine her türlü kolaylığı ve katkıyı sunan Okul Müdürümüz Mehmet Şükrü ARSLAN'a teşekkürlerini iletti. Okul Müdürümüz; Okul Aile Birliği ve Okul idaresi olarak imkanlarının el verdiği sürece eldeki tüm olanakları sonuna kadar kullanıp, çocuklarımızın en iyi şekilde yetiştirilme ve yeteneklerini ortaya çıkarma noktasında ellerinden gelen her türlü katkıyı sunacaklarını ve bu yıl okulumuzun ismini her türlü sportif ve sanatsal etkinlikler başta olmak üzere proje ve Üniversiteye yerleştirme noktasında da en ön sıralarda olacağını belirtip öğretmen ve öğrencilerimizi bu başarılarından dolayı tebrik etti.

Ock

Okulumuz Meslek Tanıtma Kulübü tarafından kulüp çalışmaları kapsamında Dicle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaret edildi. Kulüp rehber öğretmenimiz Nuran ÜSTÜNDAĞ; Okul Müdürümüz sayın Mehmet Şükrü ARSLAN'ın bizim okula gelmeden önce Burhanettin Yıldız Meslek Lisesinde görev yapmış olmasından dolayı Meslek Liselerinin içeriği hakkındaki bilgisinden kaynaklı bizlere kulüp olarak okullarda verilen mesleki eğitimleri bizzat yerinde görmemiz noktasındaki önemli tavsiyesi sayesinde Öğrencilerimizin farklı meslek alanları hakkında bilgi edinmesi amacıyla meslek lisesi bünyesinde yer alan Bilişim Teknolojileri, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Grafik ve Fotoğraf, Yiyecek ve İçeçecek Hizmetleri, Güzellik ve Saç Bakımı Hizmetleri, Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri, Makine Teknolojisi gibi alanlarda verilen eğitimler ile yapılan çalışmaları yerinden görmeleri sağlanarak bilgi sahibi olmaları sağlandı. Öğrencilerimizin oldukça verimli ve keyifli geçirdiği bu tarz etkinliklere bizleri teşvik eden Okul Müdürümüze ve etkinliğimiz esnasında bizlere her türlü kolaylığı sağlayan Meslek Lisesi Müdürlüğüne teşekkür ederim dedi.