DİYARBAKIR / YENİŞEHİR - Şehit Süleyman Sorkut Anadolu Lisesi

Okul Satranç Takımımız Türkiye Şampiyonası Yolunda Bölge Birincisi Oldu.

2022-2023 Öğretim Yılı Mahalli Diyarbakır Satranç Gençler Açık kategoride okul takımımız Diyarbakır il birincisi olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Van ilimizde 26.04.2023 İle 30.04.2023 tarihleri arasında  düzenlenen Okul Takımları Bölge Turnuvasına katılmıştır. Bölge turnuvasında 12 İl arasında okul takımımız birinci olmuştur. Bu birincilik ile Aydın ilimizde Haziran ayında düzenlenecek olan Türkiye Geneli Ulusal Satranç Turnuvasına Diyarbakır da bir ilki başararak ilk defa takım halinde katılmaya hak kazanmıştır. Okulumuz Satranç Kulübü Rehber Öğretmeni Canan DOĞAN: Sene başından bu yana öğrencilerimiz ile disiplinli bir şekilde çalıştık. Okulumuza bu yıl gelen Sayın Okul Müdürümüz Mehmet Şükrü ARSLAN’ın geldiği andan itibaren bizleri ve öğrencilerimizi Spor, Sanat, ve Bilim alanlarına teşvik etmesi, bu süreçlerde bizleri sürekli olarak motive edip her türlü maddi ve manevi desteği sürekli olarak vermesi sayesinde okulumuz birçok alanda olduğu gibi Satrançta da ilkleri başardı” dedi. Okul Müdürümüz Sayın Mehmet Şükrü ARSLAN: Eğitim her zaman için bütün yönleri ile öğrencilerimizin faydasına olacak şekilde planlandığında verimli sonuçlar alınabilir. Bizler bu yıl öğrencilerimizin başta TYT ve AYT alanında olmak üzere Diyarbakırımızın ülke geneli göstereceği üniversite yerleştirme başarısında ilimizin en ön sıralara yerleşmesi adına öğrencilerimize başta kurslar, denemeler,ders çalışma teknikleri ve başarı motivasyonu alanında çok kıymetli hocalarımız ile gerekli plan ve çalışmaları yaptıktan sonra öğrencilerimizin spor, sanat ve kültür alanlarında da ayrıca yeteneklerini ortaya çıkarmak ve eğitim-öğretim sürecini keyifli hale getirmek adına çalışmalarımıza başladık ve hamd olsun bu sayede öğrencilerimizin birbirinden kıymetli yeteneklerinin ortaya çıkması bizleri çok mutlu etmiştir. Bu vesileyle kıymetli Canan DOĞAN hocama, değerli öğretmen arkadaşlarıma, Öğrencilerimize  ve bu süreçte her türlü sabır ve desteği veren kıymetli velilerimize Teşekkür ederim” dedi.

Turnuvaya katılan öğrencilerimiz:

Muhammed YILMAZ